pijl

Wat is het Helders Elftal?

Helders Elftal

Het Helders voetbalelftal is een team van geselecteerde voetballers uit Den Helder die voetballen bij een club in of buiten Den Helder. De voetballers worden geselecteerd door de Bestuur Technische zaken van de stichting Helders Elftal.

Zij volgen gedurende de competitie van de plaatselijke voetbalverenigingen de spelers. Ook de spelers die voetballen bij clubs buiten Den Helder worden gescout. Voor iedere linie worden spelers beoordeeld en wordt gekeken of zij passen in het team. De bereidheid om mee te doen met het Helders Elftal is ieder jaar groot!

Zij komen graag omdat zij dan tegen gerenommeerde teams kunnen spelen. Sommige jongens komen al meer dan 10 jaar uit voor het Helderse eliteteam!
Het Helders Elftal is een vaste deelnemer van het jaarlijks georganiseerde voetbaltoernooi in Den Helder en heeft daarbij enkele zeer aansprekende resultaten geboekt tegen clubsuit het betaalde voetbal. Het Helders Elftal kan terugkijken op mooie en aansprekende wedstrijden tegen gerenommeerde clubs. 

Zo hebben we al eens gewonnen van PSV en had Jong AJAX het een aantal jaren geleden ook een uur lang moeilijk tegen onze jongens. De laatste ‘grote’ wedstrijd is van 2016 waarin de reserves van Feijenoord niet konden winnen en ternauwernood een gelijkspel haalden! Dit resultaat ging heel Nederland door en maakte indruk.

Het is belangrijk voor het Helderse voetbal dat er jaarlijks kan worden gespeeld tegen dit soort clubs. Niet alleen voor de spelers maar zeker ook voor het Helderse voetbalpubliek. Om die reden probeert de stichting Helders Elftal vanaf 2018 via een inspirerend evenement het publiek weer naar de sportvelden te lokken waar niet alleen wordt gevoetbald, in de avond, maar waar overdag ook andere sporten uit de Helders samenleving aan bod komen. Het evenement moet vooral voor de jeugd aansprekend zijn.

SPONSORS

Helder Teamsports   Digital4u  Dozy BV

© 2022 -

© Helders Elftal 2019 | Design: Digital4u