pijl

Sportfysiotherapie

De historie in samen met Debbie

 

Vanaf mijn zesde jaar ben ik zelf altijd sportief bezig geweest en vanuit die achtergrond geinterreseerd geraakt in de opleiding fysiotherapie. Dat was indertijd voor mij een mooie combinatie tussen hobby en werkzaamheden.

Eenmaal geslaagd voor mijn opleiding fysiotherapie ben ik dan ook vrij snel verder gegaan met cursussen gerelateerd aan sportblessures. In een latere periode gevolgd door een opleiding tot Allround Sportfysiotherapeut NOC/NSF in Papendal.

In 1988 ben ik begonnen als fysiotherapeut voor het Helders Elftal. Indertijd op verzoek van Ruud Penseel. Het elftal was voor het merendeel samengesteld uit bekenden in de helderse voetbalwereld. Op dat moment was Hans van der Neut Hoofdtrainer, Ruud Penseel deed de commerciële zaken, Koos Buis was teambegeleider en Richard Kleinsma deed de verzorging. Er werd nog in toernooivorm gespeeld verdeeld over donderdag en zaterdag, dus een gezellig en goedgevuld weekend onder leiding van Den Helder maritiem.

Voor mij was het een leuke uitdaging

Al met al heb ik inmiddels, behoudens een tussenstop van 3 jaar uitzending Curaçao, al 25 jaar de medische begeleiding tijdens de activiteiten van het Helders Elftal voor mijn rekening genomen.

Waren het vroeger spelers die ik zelf kende van het voetbalveld of anderszins, dan zijn het inmiddels de teamgenoten en vrienden van onze zonen. Maar nog steeds even leuk om te doen.

Heel veel mooie wedstrijden meegemaakt, waaronder de toernooien met tal van bekende clubs uit de eerste- en eredivisie, maar natuurlijk ook de wedstrijden tegen topclubs betaald door sponsoren.

In de jaren 90 speelde het Helders Elftal tegen PSV, Ajax en Feijenoord

Helders Elftal -PSV werd gewonnen met 2-0. Vanuit de PSV kant kwamen er allerlei excuses, maar ‘onze jongens’ waren in deze wedstrijd gewoon veel gretiger en gedrevener dan de tegenstanders. PSV schaamde zich voor deze uitslag en wilde een revanche in september. Deze wedstrijd werd verloren, maar OK, ‘onze jongens ‘ speelden alweer bij hun eigen club terwijl het seizoen voor PSV al was begonnen.

Door de positieve reacties en de massale opkomst van het publiek, werden de begeleidende organisaties enthousiast.

Zo werd ook Ajax uitgenodigd om in Den Helder te komen spelen. Deze werd verloren, maar het was een prima wedstrijd om naar te kijken en een belevenis voor voetbalminnend Den Helder.

Een wedstrijd tegen Feyenoord kon natuurlijk niet uitblijven. Maar deze wedstrijd kreeg wel een heel speciale lading. Dit had niets te maken met de uitslag, die velen zich niet meer zullen herinneren. Door een knok- en schoppartij op het veld, waarbij Helders Elftalspeler Ronald Schouten een kaakfractuur opliep, kwam Den Helder landelijk in het nieuws. Vooraf niet helemaal de bedoeling , maar wel een anekdote.

Qua wel en wee in het Helders Elftal zijn er wel wat blessures gepasseerd (vingers en schouders uit de kom, een gebroken been, een gebroken kaak, verschillende enkel- en knie blessures en de nodige minder ernstige blessures ), maar altijd weer volledig hersteld.

Voor mij persoonlijk was het een erg leuke periode, niet in de laatste plaats omdat onze oudste zoon als kleine jongen meeging naar de trainingen en vervolgens toen hij oud genoeg was ook zelf meespeelde in het Helders Elftal.

De laatste jaren, nadat ik ben teruggekomen uit Curacao, was de trainingsperiode van 6 weken met als afsluiter het voetbalweekend gereduceerd tot 3 trainingsweken waarin ook een aantal mooie wedstrijden werden gespeeld. Ik persoonlijk zou het mooi vinden als de wedstrijden weer een toernooivorm worden gespeeld. De medische staf is er klaar voor!

 

Helders Elftal

SPONSORS

Helder Teamsports   Digital4u  Dozy BV

© 2022 -

© Helders Elftal 2019 | Design: Digital4u